Betsie Hagens

Nr. 15 kandidatenlijst

Wie ben ik?

Ik ben Betsie Hagens-Hofs geboren op het Ni’je Hofshuus.  Samen met Dik hadden we een MRIJ-vee boerderij gehad en onze gemeenschappelijke grote dierbare hobby was in een woord samen te vatten PAARD. Naast het boerenwerk had ik vooral mijn eigen bezigheden in de paarden- en pony wereld. Zo heb ik jarenlang het vak Paardenhouderij gegeven op het AOC in Enschedé.

Zelf heb ik jaren zelf gereden en daarna lessen gegeven waarbij vele successen werden behaald. Zo heb ik bijvoorbeeld samen met de Varsseveldse ponyclub “Varus” tientallen keren het Gelderse en zelfs nationale kampioenschap behaald. Momenteel geef ik vooral nog privélessen.

Waarom ben ik politiek actief en wat wil ik bereiken?

Met lesgeven heb ik mensen serieus genomen en daarmee haal je het beste uit mensen naar boven. Zo wil ik nu mijn steentje aan de politiek bijdragen en wil ik meewerken aan een frisse wind binnen de Oude IJsselstreek.  Ik vind het belangrijk dat de mensen in de Oude IJsselstreek serieus worden genomen zodat er goede plaatselijke politiek bedreven kan worden. Mijn leus is “Blijf eenvoudig en oprecht”.   Dat mis ik al een aantal jaren in de Oude IJsselstreek.  Ik ben voor openheid in de plaatselijk politiek en burgers betrekken voordat besluiten worden genomen. Ik heb een hekel aan dat er achter de rug van de mensen zaken worden besloten.

Met ADA een nieuwe partij, zie ik meer kansen voor openheid en overleg, want dat is één van de belangrijkste doelen van ADA.