Dirk-Bastiaan de Jong

Nr. 15 kandidatenlijst & Fractie Assistent Algemene zaken, Financiën en Economie

Wie ben ik?

Ik ben Dirk Bastiaan de Jong, 21 jaar en geboren in Den Helder. Getogen net over de grens in Anholt, maar naar school gegaan in de Achterhoek. Na de basisschool ben ik verder gegaan op het Almende College Isala. Tegenwoordig studeer ik rechten in Utrecht.

Ik ben een ondernemende student die zich bezighoudt met van alles en nog wat, en hoop, met andere jongeren op de kieslijst, wat jeugdige energie in de raad te brengen. Ik sta op plek nr. 5 bij ADA.

Waarom ben je politiek actief en wat wil je bereiken?

Men zegt altijd dat de jeugd de toekomst heeft. Dan kan je niet afwachten wat de generatie van onze ouders achter laat en moeten wij als jongeren op tijd gaan bijdragen aan die toekomst. Dat wil ik doen door mij in te spannen in de lokale politiek. Bij ADA krijg ik daarvoor alle ruimte.

Daarom ben ik politiek actief geworden, ik wil mijn toekomst kunnen bouwen zoals ik dat wil, en dat wil ik bereiken door, tenminste op lokaal niveau, mensen zo vrij als mogelijk te laten, om te zijn wie ze zijn, en te doen wat ze doen.

Mensen kunnen pas echt gelukkig zijn als ze vrij zijn om te zijn wie ze zijn en te doen wat ze doen. Laat de boeren boeren, de ondernemers ondernemen, en de jeugd hun toekomst bouwen.

Want geluk kan je niet bevelen van boven, geluk bouw je zelf.