Gerrienke Wensink

Nr. 6 kandidatenlijst & Secretaris ADA

Wie ben ik?

Mijn naam is Gerrienke Wensink en ben een geboren en getogen Achterhoekse meid. Opgegroeid op een boerderij in een liefdevol en politiek actief gezin. “Mijn schoolcarrière” begon op de Heelweg bij juffrouw de Vries in de klas.

Na mijn studie Geschiedenis en Duits ben ik in het Voortgezet Onderwijs gaan werken. Als docent maar ook als teamleider en locatieleider bij Achterhoek VO.

Vanuit deze posities heb ik regelmatig gemerkt hoe belangrijk politiek is en juist de plaatselijk politiek die het plaatselijke onderwijs kan steunen. Behoud van goed onderwijs is voor mij binnen deze gemeente heel belangrijk. Aan onderwijs zit voor mij als vanzelfsprekend ook de zorg voor kinderen, leerlingen en studenten gekoppeld. Mensen die soms even een steuntje in de rug nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Jonge mensen behouden voor onze gemeente door kansen op leuk werk mogelijk te maken of om een eigen zaak op te zetten binnen deze prachtige gemeente.

Dan moet er ook een woning zijn! Voorzieningen in onze kernen behouden en daarmee ook de leefbaarheid. Daarmee zijn onlosmakelijk ook sport en cultuur verbonden. Kortom; Wonen, werken en recreëren in je eigen gemeente!

Als kind ben ik opgegroeid op een boerderij en weet vandaar hoe belangrijk het is om een goed en gezond landbouw beleid te ondersteunen. In deze gemeente zie ik prachtige moderne landbouwbedrijven die bestaansrecht moeten behouden.

ADA is een nieuwe eerlijke politiek partij voor u allen, zonder fratsen en franje.